Откриват конкурса “Поетичните хоризонти на българката” днес
Откриват конкурса “Поетичните хоризонти на българката” днес / netinfo
Осмото издание на националният конкурс “Поетичните хоризонти на българката” се открива днес в Разград. Церемонията по запалване на огъня на поезията започва в 9,00 ч. в къщата-музей “Станка и Никола Икономови” – съобщиха от пресцентъра на община Разград.

За 10,00 ч. в Регионалната библиотека ще се открие документалната изложба ”Разградските литературни празници”, а след това започва награждаването на класираните участници и литературно четене на наградените поети.

54 са авторите, изпратили свои творби, те са оценявани от жури в състав: Председател - Николай Петев – председател на Съюза на българските писатели и членове - Воймир Асенов – гл. редактор на издателство”Български писател” и Мирослава Кацарова – директор на РБ”Проф. Боян Пенев”-Разград.

Организатори на проявата са Община Разград, Съюзът на българските писатели и Регионална библиотека ”Проф. Боян Пенев”. Наградният фонд от 1450 лв. осигурява община Разград. Авторът на най-добрата творба ще получи специална статуетка “Момина чешма”, изработена от разградският художник Красимир Харалампиев.