Окръжна прокуратура Шумен
Окръжна прокуратура Шумен / dariknews.bg
Жените теглили пари и от крадената банкова карта
Две джебчийки получиха условна присъда и пробация заради кражба на портмоне и теглене от чужда банкова карта. Състав на Окръжен съд –Шумен одобри споразумение, с което Станка Петкова и непълнолетната Моника Василева бяха признати за виновни и за двете провинения.

Престъпленията са извършени на 18 април тази година. В обедните часове двете влезли в магазин „Кауфланд“ на ул.“Бели Лом“ в гр.Шумен  и набелязали жертвата си – възрастна жена пазарувала от  щанд за зеленчуци.

Проследявайки я, забелязали портмонето, което било в джоба на връхната й дреха. Прикривайки се една друга издърпали портмонето.

Непосредствено след това в тоалетната на магазина установили, че в него има 70 лева в брой и 2 броя дебитни карти с листчета, на които били изписани ПИН-кодовете на картите. Веднага след това напуснали магазина и от находящи се в същия квартал различни банкомати изтеглили от двете карти общо сумата от 400 лева.

Пострадалата жена установила липсата на портмонето си на касата в магазина и се обърнала за помощ към охраната.  Преглед на записите от видеонаблюдението в магазина и след последващите оперативно-издирвателни мероприятия от страна на служители на РУ-Шумен самоличността на двете извършителки била установена.

На Станка Петкова бе наложено наказание 8 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което бе отложено за срок от 3 години, а непълнолетната Моника Василева 6 месеца пробация, включваща пробационните мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес“, „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ и „безвъзмезден труд в полза на обществото“ в размер на 200 часа.
         
Постановеното от съда определение за одобряване на споразумението между ШОП и защитата на подсъдимите е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.