/ iStock/Getty Images
Окървавена банкнота и брадва издали
Рецидивистът с 16 присъди, който преби 82-годишна жена за 200 лв. в шуменското село Тодор Икономово, е задържан за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, го очаква затвор от 5 до 15 години, съобщи NOVA.

44-годишният мъж отричал да е виновен, но намерените у него окървавени пари и брадва с ДНК на жертвата доказали, че именно той е извършителят на престъплението.

Пръв на помощ на 82-годишната бивша учителка се притича съседът ѝ бай Пенко.

Рецидивист нападна и обра възрастна жена в Шуменско

„Той тази врата се е мъчил да отвори – следите остават. Идва тука, отключва и започва меренето”, разказва той.

„Видяла мъж с маска в дома си. Лицето е отправило заплахи и е поискал да му даде пари. Жената се е опитала да му се противопостави и е взела брадвичка. Лицето обаче ѝ отнема брадвичката и ѝ нанася удари с ръце в областта на главата и тялото”, обясни директорът ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов.

Престъпникът взел 200 лева и златни накити, след което си тръгнал. А пребитата жена успяла да повика помощ.

„Когато отидох, тя си беше в стаята, после излезе, в коридора седна и започна: „Уф, пребиха ме, ритаха, какво ли не правеха. И много ме боли ръката”. То се оказа, че те са я трошили, душили”, разказва още съседът.

„Към настоящия момент има висящо производство към районен съд Провадия, което е за кражба - рецидив. Той не се е явил на съд и по тази причина е обявен за издирване”, каза Орлин Куздов от Окръжна прокуратура – Шумен.
 
NOVA