Оставиха в ареста интернет измамници
Оставиха в ареста интернет измамници / netinfo

Постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража” наложи Шуменският окръжен съд на 36-годишния Станислав Белинов Ефтимов и 32-годишния Джеват Алиев Мюсиджебов. Те са обвинени в извършване на измами по интернет, както и в организиране и ръководене на престъпна група. Според обвинението Станислав Ефтимов и Джеват Алиев, и двамата от Шумен, са измамили граждани на САЩ , Великобритания и Австралия за над 70 000 лв.

Броят на измамените, както и сумите с които те са били „ужилени” все още се уточнява и е възможно да нарасне, научи Дарик. Измамите са извършвани от подставени лица, които двамата са привличали. Момичетата, вербувани от тях, са откривали сметки в шуменския клон на Райфайзенбанк. Престъплението е извършено, чрез сайта за електронна търговия еbay.com. Станислав и Джеват са пускали обяви в този сайт за продажби на автомобили и друга техника, като за разплащане са посочвали сметките в Райфайзенбанк.

Джеват е с двойно гражданство / българско и турско /. Той има постоянни адреси, както в България, така и в Румъния. По неофициална информация, Мюсиджебов е състезател по кикбокс и собственик на футболния клуб в село Изворово.

Наложените мерки може да бъдат обжалвани в 3 - дневен срок пред Варненския апелативен съд. Датата, която бе определена за това, е 4 февруари.