Определена е площадка за стари и излезли от употреба автомобили
Определена е площадка за стари и излезли от употреба автомобили / Dariknews.bg

Договор за събиране и управление на излезлите от употреба моторни превозни средства между община Шумен и „Метарекс" ООД, София подписа днес кметът Любомир Христов. Това съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

С организирането на тази дейност община Шумен изпълнява своите ангажименти да осигури устойчиво управление на отпадъците за опазване чистотата на градската среда.
Дружеството, с което е сключен този договор, се ангажира да организира дейностите по събиране, съхраняване и разкомплектоване на излезлите от употреба моторни превозни средства, последващо третиране - рециклиране и/или оползотворяване на отпадъци от стари автомобили на територията на община Шумен.

Компанията се задължава да осигури площадка за временно събиране, съхраняване и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Адресът на площадката, предвидена за тази цел, е ул. „Цветан Зангов" № 30 в Шумен.

Процедурата по подписване на договора е проведена по реда на Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства и във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадъците.