Очакват ни изненади с кадрите на шуменските управляващи, смята проф.Добрин Добрев
Очакват ни изненади с кадрите на шуменските управляващи, смята проф.Добрин Добрев / netinfo

„Внимателно следете какво става с кадрите на шуменските управляващи партии, защото ни очакват невероятни изненади", това каза по време на пресконференция областният лидер на ГЕРБ в Шумен проф. Добрин Добрев.Той обаче не уточни какви точно, каза, че очакват с любопитство назначенията на зам.-министрите в кабинета "Орешарски". „Предстоят ни отвратителни изненади", каза само проф. Добрев.

На пресконференцията днес присъстваха и народните представители Любомир Христов и Донка Иванова, които коментираха ситуацията в страната.

„Влизайки в Народното събрание се разочаровах. Станах свидетел как един месец то работи за да промени закони, угодни за назначаването на определена личност. Върхът беше назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС, каза депутатът от ГЕРБ Любомир Христов. По думите му, това правителство е зависимо от олигарси и от определени кръгове. „Сега ще видите с назначаването на зам.-министрите колко зависими хора ще има от определени кръгове", добави той. Донка Иванова обясни, че въпреки желанието им да работят и да са полезни за избирателите си това не се е случило. Мотивите за това са, че парламентарната група е била натикана в ъгъла и през целия месец се е работило в „невъзможни условия".

Областният лидер на ГЕРБ в Шумен пък коментира, че е необходим широк демократичен фронд срещу опита за фашизиране на България. „Фашизирането на българския политически живот е в ход от месеци и тук не образа на Волен Сидеров е водещ, партньорите му са по-опасни", каза още проф. Добрев.