Новият общински съвет в Шумен ще започне работа, след определение на ВАС
Новият общински съвет в Шумен ще започне работа, след определение на ВАС / netinfo

Върховният административен съд е отменил определнието на Шуменския административен съд, с което бе пряно решението на ОИК за избор на общински съвет. Това съобщиха за Дарик от ВАС. От там уточниха, че след това определение, новия местен парламент трябва да започне работа до 14 дни, считано от утре. Първото заседание на новия общински съвет трябва да бъде свикано със заповед на временно изпълняващия длъжността областен управител Николай Николов. За Дарик той каза, че най-вероятно местния парламент ще започне работа в началото на следващата седмица.

Заместник-председателят на Шуменския административен съд Росица Цветкова уточни за Дарик, че Върховният съд не е обезсилил решението на ШАС, а го е разгледал по същество и е преценил, че то трябва да бъде отменено.

Припомням, че с определение от 9 ноември Административният съд в Шумен уважи искането на Веселин Златев за спиране на решението на ОИК – Шумен за избор на общински съветници.

Днешното определие на ВАС е по жалба срещу решението на Шуменския административен съд, която бе внесена от всички новоизбрани общински съветници / без тези от ГЕРБ/ или техни представители.