Инвеститорите в Шумен имат интерес към големи терени
Инвеститорите в Шумен имат интерес към големи терени / netinfo
Три компании ще търсят работници
Интерес към Шумен има от турска компания, която иска да произвежда кабели за автомобилната промишленост, съобщи изп. директор на  Североизточната българо-турската търговско-индустриална камара Венцислав Венков.

Преди два дни те са потърсили камарата за съдействие. Тепърва предстоят преговори с Индустриалния парк, но в подобно предприятие първоначално там могат да бъдат разкрити 150 работни места, като те могат да достигнат и 400.

Нов завод отваря 100 работни места в Шумен

Този процес на търсене на парцели и изнасяне на производствени мощности от Турция към България ще продължи и ние трябва да се възползваме максимално от това, за да защитим интереса на Шумен като един регионален икономически център, посочи Венков.

Той добави, че инвеститорите харесват локацията на града, близостта с 8 други области, морска, речна гара и летище.

90 вече са станали членовете на Камарата. В нея вече членуват и трите големи инвеститора, които строят свои предприятия в Шумен.

Почти е завършена административната сграда на Саркуисан Холдинг, които ще се занимават с производство на медни проводници. Предстои да бъде довършено производственото хале и се очаква производството да започне през август.

Изграждат 4 нови предприятия в Шумен

В много напреднала фаза е и Енпай, където се строи една производствена сграда и един административен блок, който ще е готов до края на месеца. До два месеца трябва да е готово и производственото помещение.

Третия инвеститор - Кангро, е започнал строеж преди около 10-тина дни.

И трите фирми предстои да започнат да търсят работна ръка, посочи Венцислав Венков. Той добави, че повече информация за работните места може да се получи в офиса на Камарата. На първи етап се търсят от 50 до 100 работници, но има тенденция да се увеличават, заяви Венков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.