Филхармония концерт Шумен
Филхармония концерт Шумен / netinfo

Концертната зала „Проф. Венета Вичева“ ще се изпълни тази вечер от 19,05 часа с изключителните арии на Верди, Пучини, Бизе, Сен-Санс, Маскани и други, цигулката на Зорница Иларионова ще запее Концертът на Менделсон, а зрителите ще могат за усетят клаксоните на забързаните парижки таксита с "Един американец в Париж" от Гершуин.

Александрина Михайлова /сопран/ - младо момиче с огромен талант, добре-познато на шуменската публика. Виолина Ангелова /мецосопран/ - шуменка, чиито глас се носи из Южна Африка като солист на операта в Кейп Таун. Зорница Иларионова - финалист на престижния конкурс за цигулари Хенрик Виенявски.

Филхармония концерт Шумен
netinfo


Александрина Михайлова е родена на 10.04.1998 г. На седемгодишна възраст започва обучението си по пиано при Здравка Христова в ОШИ „Ан. Стоянов”. На десетгодишна възраст вече пее в хор „Бодра песен”. От 2012 г. започва да изучава класическо пеене при Недка Телбизова в ОШИ „Анастас Стоянов”. Носител е на множество награди и като пианисти и като певица.
 

Филхармония концерт Шумен
netinfo


Виолина Ангелова е родена на 9 април 1972 г. в гр. Шумен, където започва музикалното си образование на 6-годишна възраст в хор Бодра песен” под ръководството на професор Венета Вичева. На 12-годишна възраст започва уроци по пиано, а на 17 започва уроци по оперно пеене при г-жа Недка Телбизова в Музикалната школа - Шумен. През 2002 г. е удостоена с наградата за най-добра оперна певица на годината от организацията „Приятели на операта в Кейптаун”.
 

Зорница Иларионова завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“ - София в класа по цигулка на Благородна Танева и Музикалния колеж „Кралица София“ в Мадрид при проф. Захар Брон. Понастоящем е студентка в Нов български университет в класа на проф. Марио Хосен.  Носител е на безброй награди от престижни Национални и Международни конкурси.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.