/ netinfo
Трима непълнолетни от Велики Преслав задигнаха кола и катастрофираха с нея. 

На 25 август, в 06:43 часа в оперативната дежурна част на ОД на МВР Шумен е получен сигнал от център 112, че гражданин е забелязал в село Мараш на ул. "Георги Димитров" товарен автомобил „Фолксваген"-Кади, с шуменска регистрация, който е изоставен заклещен между електрически стълб и ограда на къща.

Задигнаха автомобил от квартал Тракия

Малко по-късно в полицията във Велики Преслав се явил, 47-годишния собственик на автомобила от град Велики Преслав, който заявил, че около 07:00 часа на 25.08.2018 г. установил липсата на превозното средство, което било паркирано на ул. "Хан Омуртаг" в града, отключено с оставен ключ на предна седалка.

Арестуваха непълнолетни момчета за кражба на автомобил

Предприети са действия за провеждане съвместни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на РУ-Шумен и РУ-Велики Преслав. В хода им служители на полицията провели множество беседи с лица, които да дадат информация за противозаконното отнемане.

В резултат на полицейските действия като заподозрени в извършване на деянието за срок до 24 часа са задържани двама младежи на 17 години и 16-годишен и тримата от град Велики Преслав.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.