Назначиха Левент Ахмедов за втори зам.-областен управител, секретар ще е Бейнур Ахмед
Назначиха Левент Ахмедов за втори зам.-областен управител, секретар ще е Бейнур Ахмед / netinfo

Левент Ахмедов е новият заместник-областен управител на Шумен. Той е назначен със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски.

Ахмедов е на 35 години, завършил е специалност „География и биология" в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" и Русенския университет с магистърска степен по право. Има девет години стаж като учител. От три години работи в Община Венец. Една година е бил секретар на общината, а последните две години е юрисконсулт в общинска администрация.

За длъжността главен секретар на Областна администрация-Шумен пък е назначен Бейнур Ахмед. За поста бяха направени две предложения - Областният съвет на ДПС предложи Илхан Ахмед, който в момента е секретар на община Хитрино. Заместник-председателят на ДПС и депутат от Шуменския регион Христо Бисеров пък предложи за поста Бейнур Ахмед, който е началник на отдел в община Шумен.

„Двете кандидатури са много стойностни и със сигурност може да се твърди, че биха се справили с отговорните задължения на тази длъжност. Имайки предвид по-големия административен опит на г-н Бейнур Ахмед и защитавайки държавния интерес, го предпочетох за поста", е становището на областния управител Венцислав Венков.

Назначиха Левент Ахмедов за втори замобластен управител секретар ще е Бейнур Ахмед
netinfo

Бейнур Ахмед е на 47 години. Завършил е специалност „Математика и информатика" в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски", както и магистратура по „Публична администрация" в Шуменския университет. От 14 години работи в община Шумен като началник на отдел. Ахмед ще встъпи в длъжност от 1 ноември.