Мъж счупи стъкло на BMW с брадва, гони собственика му
Мъж счупи стъкло на BMW с брадва, гони собственика му / Дарик-Шумен, архив

35-годишен криминално проявен мъж счупил с брадва задното стъклото на автомобил, в който бил друг мъж. Инцидента станал на ул. „Бели Лом" в Шумен, съобщават за Дарик от полицията. Колата била паркирана, в нея освен собственикът й 31-годишен шуменец била и сестрата на нападателя.

След като паркирали колата в близост до тях спряло „Рено" от което излязъл 35-годишният брат на жената,  който се насочил към тях с брадва. Сестра му побягнала към входа на жилищен блок, а 31-годишният й приятел влязъл в автомобила си „БМВ" и се заключил. Последвал удар с брадва по задното стъкло на автомобила, мъжът излязъл от колата и побягнал към дома на свои близки. Пред полицаите потърпевшия обяснил, че 35-годишният мъж ,с инициали А.К. го е гонил и отправял към него обидни и цинични изрази.

По-късно органите на реда заловили на ул. "Черно море" в Шумен 35-годишният мъж. Той обяснил, че често пребивавал извън страната. При завръщането си в България разбрал от познати, че 31-годишният мъж бил отправял към него закани и цинизми и по тази причина искал да се срещнат и изяснят взаимоотношенията. Признал, че е нанесъл удар по стъклото на колата с брадва, но веднага след това напуснал мястото на инцидента с автомобила си „Рено".

35-годишният мъж, който е криминално проявен е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за противозаконно унищожаване или увреждане на чужда вещ. За такова престъпление Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода до 5 години. По случая продължават работа служители на Районно управление "Полиция" - Шумен.