Мъж наби ученик от училището за глухи деца в Търговище
Мъж наби ученик от училището за глухи деца в Търговище / netinfo
Мъж наби ученик от училището за глухи деца в Търговище
51572
Мъж наби ученик от училището за глухи деца в Търговище
  • Мъж наби ученик от училището за глухи деца в Търговище

18-годишно момче е подало жалба в Областната дирекция на МВР в Търговище, затова че е бил бит от мъж. Пострадалият е родом от с. Ябланово, община Котел, възпитаник е на училището за деца с увреден слух в Търговище и живее в местното общежитие.

Според ученика, на 18 март сутринта непознат мъж е влязъл в стаята му в общежитието и без обяснения му нанесъл побой. Пострадалият заявил пред органите на реда, че според него извършителят на побоя е син на възпитателка в училището.

Регионалното управление на полицията в Търговище е извършило проверка за извършено престъпление за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Установен е и извършителят - мъж с инициали В.Г. - на 22 години от Търговище, който работел като охранител в местна дискотека. Той е задържан на основание  чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. За извършваната проверка е докладвано в Районната прокуратура в Търговище.

Пред Дарик Росен Милачков, директор на училището за деца с увреден слух заяви, че причина за случилото се са пререкания на побойника с други младежи от родното село на битото момче. Мъжът дори не се познавал с ученика. В злополучния ден побойникът дошъл в училището, за да прибере майка си, която е възпитател в училището и тогава решил да се вмъкне в стаята на момчето. Милачков твърди още, че е разпоредил вътрешна проверка и е наложил административни наказания - предупреждение за уволнение на възпитателката и на дежурните учители по време на побоя. За случая е уведомен и Регионалният инспекторат по образование.