/ dariknews.bg
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с представители на местната власт в Шуменско. На срещата те обсъждаха битовата престъпност по места и възможностите за превенция на престъпленията. Кметовете са поискали и да се увеличи присъствието на полицията в малките населени места.

Като един от вариантите за намаляване на престъпността и подобряването на сигурността в населените места бе посочено видеонаблюдението. 

Министър Радев посочи, че има кметове, които се хвалят, че с подобна мярка престъпността в селото е намаляла драстично.

Една от общините, където бе въведено видеонаблюдение, е Шумен. В града функционират 3 центъра за наблюдение, а кметът Любопмир Христов е поискал те да бъдат свързани с полицията.

Като един от вариантите за намаляване на престъпността и подобряването на сигурността в населените места бе посочено видеонаблюдението
dariknews.bg


Ще го направим тука, държавата трябва да закупи софтуер, който да обработва тази информация и тя да отива в МВР и да реагираме, каза Валентин Радев.

Средствата за изграждането на видеонаблюдение в населените места обаче трябва да бъдат осигурени основно от общините, посочи министърът и допълни, че където полицията има възможност ще инсталира устройства за собствена сметка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.