Община Шумен
Община Шумен / Община Шумен
Зам.-кметовете на община Шумен Росица Антонова и Найден Косев се срещнаха днес с възпитаничките на Марийола Спасова и Снежана Иванова, които спечелиха шампионската титла на Европейското първенство за мажоретки.

Състезанието се проведе от 10 до 13 октомври в град Линяно Сабиадоро, Италия.

Мажоретките от спортен клуб „Ритмик“, които са част от националния отбор на България, завоюваха първото място при дебюта си в новата категория „помпони“, която бе включена за първи път в тазгодишното издание на шампионата.

Община Шумен
Община Шумен


Росица Антонова и Найден Косев поздравиха момичетата за големия успех и  пожелаха на целия състав още много призови места и отличия. В първенството взеха участие около 2000 мажоретки от 14 държави. Най-многобройни бяха съставите на Хърватия и Чехия, разказаха за атмосферата на състезанието Марийола Спасова и Снежана Иванова. Те допълниха, че са много горди с момичетата, защото са се представили убедително при изиграването на всичките си съчетания.

Община Шумен
Община Шумен


Това е втора титла от Европейско първенство за шуменските мажоретки, след като през 2013-та година те за първи път спечелиха трофея в шампионата, който тогава се проведе в Норвегия.