Костов за обвиненията на ГЕРБ: Това е преднамерено поведение, аз съм спокоен
Костов за обвиненията на ГЕРБ: Това е преднамерено поведение, аз съм спокоен / netinfo

Категорично заявявам, че няма нарушения и аз съм спокоен", така кметът на Шумен Красимир Костов отговори на нападките от местната структура на ГЕРБ, относно реализирането на проекта за рехабилитация на централната градска част. По думите на градоначалникът, този проект е един от най-проверяваните и категорични, не са установени нарушения, а процедурите по него са законосъобразни. Костов поясни, че допълнителните около 930 00 лв. са отпуснати от общинския бюджет заради изникнали допълнителни дейности по рехабилитация на подземни инфраструктури, които не са били предвидени в първоначалния проект.

„Тази не премерена настоятелност на общинските съветници за мен е странна, но не е странно, че след два месеца ще сме в условията на избори, за това го отдавам на преследване на политически цели, а не на търсене на конкретен отговор", подчерта кметът на Шумен. Той допълни, че само пред и месец общинската администарция подробно е отговорила на такова питане от групата на ГЕРБ. „Това е преднамерено поведение и вече е време да приключим с постоянното задаване на едни и същи въпроси, още веднъж няма установени нарушения и това е констатирано от всички проверяващи органи", каза още Костов.

Заместник-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков, койот е бил и ръководител на този проект също заяви ,че няма притеснения. Той поясни, че общината е била актувана с 3 000 лв. при една от проверките, но след това постановлението е отпаднало на две съдебни инстанции. Йонков каза още, че проектът е бил приет без забележки, което също е знак, че няма проблеми при реализацията му. Зам.-кметът бе категоричен и че всички процедури са били извършени съобразно действащите закони.