Конкурс с подзаглавие “Светът на младите” организират в Търговище
Конкурс с подзаглавие “Светът на младите” организират в Търговище / netinfo

Младежки дом - Търговище организира Единадесети общински конкурс за творчество "Слово и багра". Тази година темата е "Светът на младите".

Целите на конкурса са да бъде форум за изява на млади дарования, да стимулира творческото мислене на младите хора, да открива нови таланти. През 2010г. той е посветен на 35 годишнината от създаването на Младежки дом -гр.Търговище.

Според регламента участниците са разделени в четири възрастови групи от V до ХІІ клас. Те могат да представят есе, стихотворение или разказ, а също рисунка или плакат по темата или текст за песен, посветен на празника на Младежки дом. Литературните творби трябва да бъдат представени в 3 печатни екземпляра. Формата и техниките на изпълнение при картините са по избор - акварел, пастел, графика. Критериите за оценка са  качество и оригиналност на текста, стил, а при картините -  идеи и символика. Крайният срок за получаване на произведенията в Младежки дом е 1-ви март.

Заключителният етап на ХІ-ти Общински конкурс за творчество „Слово и Багра" и награждаването ще се състоят през март на специална церемония. Отличените в двата раздела на конкурса ще получат грамоти и  предметни награди.  Ще бъде присъдена Специална награда за текст за песен по повод 35 години  - Младежки дом /без ограничение за възраст/.