Конкурс Децата на България пеят, танцуват и рисуват се провежда в Шумен
Конкурс Децата на България пеят, танцуват и рисуват се провежда в Шумен / netinfo

В Шумен започна регионалният конкурс “Децата на България пеят, танцуват, рисуват”. Организатори са община Шумен и СОУ „Сава Доброплодни”  Проявата е под патронажа на председателя на общинския съвет Даниела Русева и се провежда за първи път.

Младите дарования от училищата в Шуменска област ще представят обичаи, картини, песни и танци, характерни за традиционните пролетни празници на българина – Лазаровден и Цветница. В конкурсната програма е включено надиграване по хореография в Младежки дом – Шумен и  музикални изпълнения в залите на къща – музей “П. Владигеров” и НЧ “Д. Войников”.

 

Постъпилите до този момент и оценени картини на младите художници ще бъдат представени в експозиция, подредена във фоайето на НЧ “Д. Войников” от 16.00 ч. Кулминацията на конкурса е от 17.00 ч. в концертната зала на читалището. На специална церемония ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурса, а вечерта ще завърши с концерт на победителите.

 

В конкурса “Децата на България пеят, танцуват, рисуват” ще се включат 206 художници, 76 деца с индивидуални музикални и вокални изпълнения, 10 музикални и вокални групи и 8 – хореографски състава.