/ Дарик Враца архив

Община Шумен, Симфониета Шумен с директор Станислав Ушев, ЦПЛР-ОДК Шумен и хор "Бодра песен" с диригент Деница Узунова и пианист Жанета Кацарова са организатори и участници в празничния Великденски концерт. Той ще се състои на 5 април, четвъртък, от 19:05 часа в зала "Проф. Венета Вичева".

В навечерието на Христовото възкресение Симфониетата,  Хор "Бодра песн" с диригент Деница Узунова и  Ива Георгиева - сопран  под диригентската палка на Калина Василева ще поднесат на публиката изпълненията на едни от най-красивите творби, писани по този повод от XVIII век до днес!

Любителите на симфоничната музика ще чуят увертюрите "Ифигения в Алвида" от Кр. В. Глук и "Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт,  хорови творби от Б. Бритън - Missa Brevis,  Джулио Качини, Стоян Бабеков, Амброж Чопи, Джон Рутър, Мери Лин Лайтфуут, Виктор Чучков. Великолепният сопран Ива Георгиева ще изпълни  Ave Maria от Франц Шуберт и ария на Керубино от операта "Сватбата на Фигаро" от В. А. Моцарт.

Общината и НЧ "Тодор Петков" организират празнични Великденски концерти.

 „Благословен Великден“ – спектакъл на АНПТ „Мадара“ ще бъде представен на 4 април от 18.00 ч., в ДКТ „Васил Друмев“ – Шумен.
 
Госпъл формация „Менора” ще има изява на 8 април от 10.00 ч., на пл. „Кристал”.
 
„Празнично веселие“ – с участието на ГДО „Михаил Биков“, АНПТ „Шумен“, ДТА „Веселяче“, ТС „Луди Млади“ и ТС „Лудоселци“ с. Дибич. Той ще се проведе на  8 април 2018 г., от 11.00 ч. на пл. „Кристал“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.