/ iStock/Getty Images
Приключва поставянето на украсата, която ще радва шуменци и гостите на града по време на коледно-новогодишните празници, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Светлинни елементи вече са сложени по пешеходната зона и централните шуменски булеварди, в района на зала "Арена Шумен" и на други места в града. През следващите дни ще бъдат монтирани коледната елха и детският кът пред сградата на Драматично-кукления театър "Васил Друмев".

Коледните светлини ще грейнат на 1 декември. По същото време небето над града ще бъде озарено от цветна заря, която ще постави символично началото на най-светлите празници.

Шумен грейва в коледни светлини днес

На 1 декември ще заработи и традиционният коледен базар. По пешеходната зона, в близост до театъра, ще бъдат поставени и пет дървени къщички, в които ще се предлагат лакомства, коледни играчки и подаръци, сребърни накити и сувенири.

Заради усложнената епидемична обстановка и въведените ограничения и тази година в Шумен няма да има общоградско тържество и празнична програма на 1 декември, допълват от общинския пресцентър.
БТА