Инцидентът е станал край Шумен
Инцидентът е станал край Шумен / netinfo

От началото на година до  13 ноември включително на територията на ОДМВР- Шумен са възникнали  640 пътнотранспортни произшествия.  Загиналите са 13, тежко ранените са 85.  За същия период на миналата година катастрофите са били 587, в които са загинали 18 участници в движението, а 75 са били ранени.

През тази година най-голям е броят на катастрофите, които са станали след странично сблъскване  между моторни превозни средства- 115. При тези произшествия е загинал един, а  други десет участници в движението са ранени. Двама са загинали, а шестима са ранени в произшествия след удар между автомобили отзад. Общият брой на катастрофите от този вид е 66.  

Тежка катастрофа взе три жертви в Шуменско (СНИМКИ)

Трима са загиналите след челен удар, 12 са ранените.  Пешеходците, които са загубили живота са и на пътя, след като са били блъснати от автомобили са трима. Пострадали в същите по вид катастрофи са 22.  След удар в дърво е загинал един, ранените са двама. След преобръщане на моторно превозно средство на  пътното платно е починал един, а други двама са ранени.

65 са пътните инциденти, които са възникнали след блъскане в крайпътно съоръжение, 52  са възникнали след удар в паркиран автомобил, 26 след удар в дърво.

Мъж загина в катастрофа край Шумен

Недяла е денят, в който са погубени най-много човешки животи на пътя.  Петима за загинали след катастрофи в последния ден от седмицата, 17 са ранените в общо  77  пътни инциденти. Петък е денят  с най-много регистрирани произшествия тази година- 109. 98 са инцидентите в четвъртък,  в които е загинал един и са ранени 13 участници в движението. До момета в деня вторник не е имало жертви на пътя, ранени при катастрофи са 10 души.

През 2017 година  неделя и сряда са били дните с най-много жертви на пътя. Шестима са загинали при катастрофи в неделя, а ранени са били 12. В деня сряда живота си на пътя са загубили шест души, а други осем са пострадали.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.