Класическа победа за Шумен 2010 в първия домакински мач от Б група
Класическа победа за Шумен 2010 в първия домакински мач от Б група / снимка: Дарик-Шумен, архив

Отборът на „Шумен 2010" постигна класическа победа в първия си домакински мач след завръщането в българския професионален футбол. На градския стадион „Панайот Волов" шуменци победиха „Раковски" с 3:0, като и трите попадения паднаха през второто полувреме.

Мачът започна с не толкова интересна игра, като домакините трудно стигаха до противниковото наказателно поле. В края на частта футболистите на „Раковски" пропуснаха да отбележат.

Втората част започна с по-нападателна игра от страна на шуменци. Резултатът бе открит от италианеца Енрико Морини в 54 минута. Добър пробив на Захари Димитров доведе до центриране към Морини, който стреля към вратата и след рикошет в противников футболист, резултатът бе открит. За 2:0 отбеляза именно капитанът на „Шумен 2010" Захари Димитров, който реализира отсъдената за нарушение срещу Де Чезере дузпа.

Няколко минути по-късно за фал срещу играч на „Раковски" бе изгонен шотландецът Чийсълм. Въпреки, че останаха с човек по-малко шуменци отбелязаха още един гол, за да оформят класическата си победа. Негов автор стана Петър Петров, в 76 минута той отбеляза с елегантен удар от границата на наказателното поле.

С първата си победа, след втория шампионатен мач от първенството на  „Б" група шуменци вече имат актив от 3 точки, с голова разлика 3:3 и актив от 3 точки, който им отрежда 6-та позиция във временното класиране.