Как шуменци оцениха 2-годишното управление на общината?
Как шуменци оцениха 2-годишното управление на общината? / dariknews.bg
Кметът на Шумен Любомир Христов и екипът му отчетоха двугодишното си управление.
 
Този период не е никак малък, но е и доста кратък за извършването на някои мащабни промени в града.
Преди година казахме, че полагаме едни добри основи за развитие както и на икономиката, така и за благосъстоянието на Шумен и вече може да се похвалим с някои примери, каза кметът.
 
Той посочи, че за 2 години в Индустриалния парк има 7 нови инвеститори.
В икономическо отношение има с какво да се хвалим, каза кметът и добави, че предстои проектирането и изграждането на още 5 нови предприятия.
 
Кметът добави, че добрата икономическа обстановка в града е довела и до нови инвестиции на вече утвърдените фирми в региона.
 

Как шуменци оцениха 2-годишното управление на общината?
dariknews.bg


Сред другите постижения на администрацията е увеличението на приходите. Постъпленията от собствени приходи по бюджета на общината за деветмесечието са в размер на 22 928 530 лева или 86 % от годишните разчети. В сравнение с 2016 г. са събрани с 5 196 496 лева повече.
 
Зам.-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова посочи, че от началото на мандата са изплатени 14 177 627 лева за погасяване на кредитите на общината. Към месец септември 2017 г. общинският дълг вече е в размер на 12 207 846  лева. За сравнение – към 1 ноември 2015 г. дългът е бил 25 141 253 лева.

Подобряването на инфраструктурата бе друго, с което се похвалиха от администрацията.
 
13 млн. лева за ремонт на 4 шуменски училища

Зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова каза, че със 7 милиона лева по проекти ще бъде подобрена градската среда. Това са ремонти в кв. Тракия, ул. Тича, кръстовището на ул. Станционна и бул. Симеон Велики, както и градинката около ДКЦ1.
 
Обновяват кв. Тракия с 2.8 млн. лева

13 милиона лева пък ще се инвестират в образователна  инфраструктура и с тях ще се ремонтират СУ „Панайот Волов“, СУ „Трайко Симеонов“, Су „Васил Левски“  и НУ „Илия Блъсков“.

Как шуменци оцениха 2-годишното управление на общината?
dariknews.bg


Илия Николов не намира никаква промяна в града през последните 2 години. Наливат се само едни пари в ремонти и следващата година пак се правят, каза той. 
И 20 предприятия да направят в Индустриалния парк, ни държат на ниски заплати, така нещата няма да се оправят, каза той. 
Илия Николов приветства по-добрата събираемост на данъци. Да се проверят данъците на тези с далаверите, не може да караш кола за 100 000 лв., а да даваш 300 лв. заплати, категоричен е шуменецът.

Изграждат 4 нови предприятия в Шумен

Как шуменци оцениха 2-годишното управление на общината?
dariknews.bg

Един от проблемите на града, според Стела Шербан, е чистотата. Не виждам нищо ново в града, освен залата, която се строи, но не знам какво ще помогне на гражданите, каза тя. 

Нов инвеститор с интерес към Шумен

Стела допълни, че приветства новите инвеститори в Индустриалния парк, тъй като работата е важна за хората и обърна внимание, че трябва да се помисли и за развлечение на младите. Оценява и проектите за подобряване на инфраструктурата. 

Как шуменци оцениха 2-годишното управление на общината?
dariknews.bg

Живея в краен квартал и нещата там са същите, както бяха преди, каза Цанка Главева. Това, което се прави в Индустриалния парк е хубаво. Надявам се младите хора да има къде да работят, защото рано или късно идва пенсията и ако не си работил, няма как да си купиш хляб.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.