Йовчо Николов започна работа като кмет
Йовчо Николов започна работа като кмет / netinfo
Временно изпълняващият длъжността кмет на община Шумен Йовчо Николов тази сутрин e провел среща с инж. Сотир Сотиров и всички директори на дирекции в общинската администрация, съобщиха от общината.

По време на срещата г-н Николов е изтъкнал, че най-важната задача пред общинската администрация в момента е организационно-техническата подготовка и създаването на всички необходими условия за провеждане на прозрачни и честни избори.

Йовчо Николов е подчертал, че служителите от общинската администрация не трябва да допускат влошаване на обслужването на гражданите.

Запазване на стабилното финансово състояние на общината също е приоритет за временно изпълняващият длъжността кмет. Г-н Николов е поискал експертите от дирекция “Бюджет и финанси” да изготвят справка за финансовото състояние на общината към момента- очаквани постъпления и планирани плащания.

Друга важна задача, която стои пред общината е подготовката за предстоящия зимен сезон. В тази връзка г-н Николов е поискал справка за състоянието на пътната мрежа в общината и хода на ремонтите по уличната мрежа, съгласно предварително утвърдения от Общинския съвет списък.

Дирекция “Просвета, култура и младежки дейности” трябва да изготви справка за ремонтните дейности в училищата и детските градини и готовността им за зимния сезон.