Иван Иванов води шестима щангисти на световното първенство във Франция
Иван Иванов води шестима щангисти на световното първенство във Франция / снимка: Дарик - Шумен, архив

Шестима тежкоатлети селектира старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести шуменецът Иван Иванов за световното първенство. Турнирът стартира на 5 ноември и ще се проведе в Париж, Франция .

Ферди Назиф от клуб „Шумен 2010" и пловдивчанинът Асен Мурадов ще вдигат в категория до 56 килограма. Стоян Енев от Варна в кат. 62 кг., Юндер Бейтула от Добрич до 69 кг., Александър Димитров - 77 кг. и Кирил Кошничарски в кат. над 105 кг. 7-8 тежкоатлети, от разширения състав, които също участваха в подготовката са отпаднали от окончателния състав.

Националният отбор днес отпътува към Франция и ще се върне ден след приключването на състезанието на 14 ноември. Това ще е първо участие на голям международен форум и световно първенство на български национални щангисти от повече от 2 години. Световното в Париж е и последен шанс за българските щангисти да завоюват квоти за Олимпийските игри в Лондон.

Пред Дарик Иванов обясни, че федерацията не е поставяла цели пред националния тим, но той и щангистите ще се постараят да покажат най-доброто, на което са способни. По думите му, по време на подготовката състезателите са подобрили резултатите си, което е радостно. „Въпреки всичко няма да се предадем, ще се борим, отиваме да направим нещо", кратко коментира олимпийският шампион от 1992 г. Иван Иванов.