Искат тайно гласуване за избора на зам-председател на ОбС
Искат тайно гласуване за избора на зам-председател на ОбС / netinfo
Изборът на председател и заместник-председател на общинският съвет в Шумен да се провежда чрез тайно гласуване, в съответствие със Законовия принцип по чл. 24 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Това предлагат група общински съветници от местния парламент. Предложението ще бъде разгледано на предстоящото заседание на общинския съвет, което ще се проведе на 8 октомври.

По време на заседанието на правна комисия предложението бе одобрено. По-думите на председателя на комисията Пламен Петков: "Съставът на местния общински съвет е по-пъстър и така би могло да се осигури възможност да се избере тайно зам.-предсеател, каквато е процедурата и за председател". Общо 17 общински съветници, от различни политически групи, са подкрепили предложението.

На предстоящото заседание ще бъде избран зам.-председател на общинския съвет в Шумен, след като досегашният зам.-председател Румен Русев бе освободен от поста.

По време на зеседанието на комисията стана ясно, че общо 39 души са подали документи за съдебни заседатели. Срокът за това беше до 15 септември. Всички кандидати отговарят на изискванията. На предстоящото заседание на местния парламент списъкът с лицата, подали документи за съдебни заседатели, ще бъде обсъден от местните парламентаристи.