Искат оставката на шуменския депутат Айдоан Али
Искат оставката на шуменския депутат Айдоан Али / netinfo

Оставката на независимия към момента депутат Айдоан Али ще бъде поискана, защото е "избран с гласовете на избирателите на ДПС в Шумен, а работи против тях". Решението, взето на днешната конференция на ДПС-Шумен, беше оповестено от съпредседателя на ДПС Рушен Риза. По думите му Айдоан Али е предал и централата, и своите избиратели в област Шумен.

Той допълни, че няма сериозни притеснения относно учредената от Лютви Местан партия. "Много пъти казах, че ще се съревноваваме с нея като с всяка друга. Опасявам се единствено, че ще разедини нашите поддръжници", каза Рушен Риза.

Риза коментира, че досегашният областен лидер на ДПС в Шумен Нуридин Басри е направил добър анализ на последните три години, който се е приел подобаващо на провелата се днес девета областна конференция. "Басри беше областен председател 10 години. Резултатите бяха добри. Имаше екипност, имаше и работа", каза още той.

Рушен Риза обяви още, че участниците в конференцията са се обединили около позицията, че Ахмед Доган е техният "неоспорим и единствен лидер".