полиция
полиция / / iStock/Getty Images

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия служители на РУ-Попово установиха водач, причинил пътен инцидент и напуснал местопроизшествието. Това е 57-годишен мъж от с. Зараево, община Попово.

В хода на разследването е установено, че същият на 13 октомври около 19 ч в община Попово - на републикански път мъжът карал ползвания от него лек автомобил“Фолксваген Голф“ в посока на движение към с. Зараево. По време на движение блъснал самоделно направена ръчна количка, бутана 69-годишна жена от Попово, която се движела в лявата страна на пътя в посока с. Зараево-гр. Попово

В резултат жената е паднала встрани от пътното платно и е получила фрактура на бедрена кост.

След инцидента тя бе настанена за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота й. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

На извършителя на деянието е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата, като е избягал от местопроизшествието. Взета му е мярка за неотклонение „Подписка“.