/ DarikNews.bg, архив
Два случая на държане на канабис и метамфетамин са установени по време на проведена на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества.

При извършена на 14.11.2019 г. около 16,30 ч в гр. Търговище полицейска проверка на 26-годишен мъж от с. Божурка, община Търговище, е установено, че същият държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,52 грама, която при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, и 0,35 грама кристално вещество, което при извършване на полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Мъжът е задържан в РУ-Търговище.

При извършена около 17 ч на същия ден в гр. Търговище полицейска проверка на друг 26-годишен мъж – от с. Подгорица община Търговище, е установено, че същият държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 0,45 грама, която при полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис, както и 0,30 грама кристално вещество, което при извършен наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Той също е задържан в РУ-Търговище. По случаите са образувани досъдебни производства.

Пo време на специализираната полицейска акция са проверени 12 МПС и 21 лица.