СУ "Йоан Екзарх Български" - Шумен
СУ "Йоан Екзарх Български" - Шумен / dariknews.bg, Деян Герговски
Благодарение на добре подготвената кандидатура и показания интерес към работата на Европейския парламент и на Европейския съюз Средно училище „Йоан Екзарх Български“ беше избрано сред 40-те нови учебни заведения от цялата страната, които ще се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2018/2019 година. Това съобщиха от учебното заведение.

Нашата цел е да подобрим осведомеността на учениците за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включим активно в създаването на европейския дневен ред, допълват от там.

Участието в Програмата ще даде възможност на учениците да осъществят разнообразни дейности – търсене и събиране на информация, създаване на доклади и презентации, изложби и информационни кътове, провеждане на тренинги, състезания, симулационни игри и други, в рамките на които освен знания ще развиват и други умения – работа в екип, лидерство, презентиране и други. Активното учене и интерактивният подход ще провокират развитието на ключовите компетентности на 21-ви век – младите хора да са уверени в себе си, да задават въпроси, да мислят самостоятелно, да разговарят и обсъждат и да прилагат наученото в различни контексти.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.