Хляб срещу купони раздават в Цар Калоян, водата още не е годна за пиене
Хляб срещу купони раздават в Цар Калоян, водата още не е годна за пиене / netinfo
260 кг дезинфектатни и 2 тона и половина хлорна вар са използвани за обеззаразяване на улиците и домовете в Цар Калоян – съобщиха от Кризисния щаб. На заседание следобед ще решим дали да освободим част от военните, ангажирани в спасителните операции, ще наблегнем на санитарните дейности – каза областният управител Наско Анастасов.

Вече работи една от двете фурни в Цар Калоян, хората получават хляб срещу купони, каквато система се е използвала преди наводнението. Това съобщи областният управител на Разград Наско Анастасов. След разрешение от РИОКОЗ са отворени и половината магазини в града, водата от чешмите обаче все още е негодна за пиене и продължава приемането на дарения от минерална вода, в града са разположени и 3 водоноски.

Веднъж е извършена дезинфекция на Цар Калоян, повторно започва обеззаразяването. Раздадени са 260 кг дезинфектатни и 2 тона и половина хлорна вар.

На заседание на Кризисния щаб следобед ще решим дали да освободим част от военните, ангажирани в спасителните операции, ще наблегнем на санитарните дейности – каза областният управител Наско Анастасов, който председателства щаба.

Обмисля се още и отварянето за ТИР-ове на пътя Русе – Варна в участъка през Цар Калоян. От няколко дни тежките возила преминават само нощем през града. През деня се вдига много прах, затова тази вечер ще бъде измит пътя, също и утре сутринта и тогава ще преценим дали да го отворим – каза Анастасов.