/ DarikNews.bg, архив
90-годишният ген. Йордан Касабов, който е бивш началник на Окръжното управление на МВР в Шумен и Разград, се е прострелял с огнестрелно оръжие. 

От полицията в Шумен съобщиха, че малко след 17:30 часа снощи бил приет сигнал за инцидент на бул.“ Мадара“ в града. Към адреса са насочени екипи на полиция и спешна помощ.

На място било изяснено, че 90-годишен мъж се прострелял в главата с огнестрелно оръжие. Откаран е веднага в МБАЛ-Шумен, където малко по-късно починал. Извършен бил оглед, по време на който не са установени данни за насилствена смърт.

Образувано е досъдебно производство. Работата на генерал Йордан Касабов за бившата Държавна сигурност започва още през 1950 година, когато постъпва на работа в МВР като младши разузнавач към Военното контраразузнаване.

Активно е работел по линия на турското разузнаване и дейността на турските служби у нас. Той издава и мемоари - "Тайните на котраразузнавача", в която описва разкриването на нелегални турски разузнавачи в Шуменско в периода 1944 - 1988 година. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари