полиция
полиция / / iStock/Getty Images

Пътен инцидент с два автомобила в с. Голямо Ново, на пътя гр. Търговище-гр. Попово. Сигналът е получен около 10 часа и към мястото на произшествието своевременно са насочени полицейски и медицински екипи.

По предварителна информация пътуващ в посока Попово-Търговище лек автомобил „Фолксваген Туарег“ с търговищка регистрация се е блъснал в спрял по неустановени засега причини напречно на пътното платно лек автомобил „Лада“, също с търговищка регистрация.

По първоначални данни пострадали в пътно-транспортното произшествие са двама души – мъж и жена, пътували в лекия автомобил „Лада“, които са откарани за преглед в болница.

В резултат на пътния инцидент водачът на Ладата - на 77 години, и  возила се на предна дясна седалка в същия автомобил 73-годишна жена от с. Росина са откарани за преглед в МБАЛ-Търговище и са настанени там за лечение. Жената е с фрактура на череп и с множество разкъсни рани по главата, с опасност за живота й.

Мъжът е с разкъсно-контузни рани по главата, без опасност за живота му.

На водача на лекия автомобил „Фолксваген“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. На водача на другия автомобил е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая в РУ-Търговище е образувано досъдебно производство, в хода на което ще бъдат изяснявани причините за възникналия тежък пътен инцидент.

В 11.55 ч. след приключване на огледа по започнало досъдебно производство за ПТП в с. Голямо Ново, община Търговище, движението на МПС, което бе временно пренасочено по обходни маршрути, отново бе възстановено.