Два трупа в Търговищка област, единият е на убита жена
Два трупа в Търговищка област, единият е на убита жена / Борислав Курдов, архив
Два трупа в Търговищка област, единият е на убита жена
74593
Два трупа в Търговищка област, единият е на убита жена
  • Два трупа в Търговищка област, единият е на убита жена

За намерени два трупа в Попово и в село Горно Новково, община Омургаг, съобщава днес бюлетинът на Областната дирекция на МВР в Търговище.
Малко преди обяд в жилище в град Попово е бил намерен трупът на 55-годишна жена, с видими следи от нараняване по главата.Тялото й е откарано в болницата в Търговище за аутопсия. От полицията допълниха, че има задържан мъж, заподозрян за извършител на убийството, с когото се провеждат процесуално-следствени действия.
По случая е образувано досъдебно производство . Работата на служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД МВР-Търговище и на РУ "Полиция"-Попово по разследване и документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.
В местността Дъбите край село Горно Новково, община Омуртаг бе намерен трупът на 39-годишния Хасан Хасанов, който бе обявен за общодържавно издирване. При извършения оглед видими следи от насилие не са били установени, а трупът е откаран в болницата в Търговище за извършване на съдебно-медицинска експертиза.
Хасанов, който страда от епилепсия, последно е бил видян жив на 30 август, около 22:30 часа, по време на събора в селото. След като близките му са подали сигнал за изчезването му, в селото и околностите му бе организирано издирване, в което са се включили полицейски служители и жители на Горно Новково.
По случая е образувано досъдебно производство.