/ netinfo
Четирима директори на български училища бяха отличени  с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно се връчва на 11 май в Рилския манастир, съобщиха от МОН.

Носителите тази година са директорът на земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански Емил Терзийски, на СУ „Панайот Волов“ в Шумен Ема Радушева, на НУ „Иван Вазов“ във Враца Таня Георгиева и на НУ „Васил Левски“ в Белоградчик Светла Табакова.

Това са хора, които работят отговорно от години. От директорите зависи нивото на образованието и желанието на учениците да учат и да постигат високи резултити, заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която връчи наградите. Заедно с иконата на „Св. Иван Рилски“ отличените получиха и по 1000 лева.

Наградените директори са с дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование.

Преди награждаването бе отслужен молебен за успеха и здравето на българските ученици и учители. Лично игуменът на Рилски манастир епископ Евлогий поздрави и благослови отличените.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари