Здравей лято в Търговище
Здравей лято в Търговище / Борислав Курдов

Здравей лято в Търговище
Борислав Курдов

Концерт-хепънинг под надслов „Здравей, лято!“ се проведе в Търговище. Близо 240 ученици, обхванати в заниманията по интереси в сферата на изкуствата в общинските училища, се качиха на сцената, за да покажат пред съученици, преподаватели, близки и приятели какво са научили през учебната 2018/2019 г.
Кметът на Общината д-р Дарин Димитров приветства участниците в концерта, като им пожела много здраве, усмивки и приятни занимания в дните на настъпващата лятна ваканция.
Първи на сцената се изявиха талантливите изпълнители от младежката формация “ProTime”, които тази година се класираха на четвърто място в Детската Евровизия.

Здравей лято в Търговище
Борислав Курдов

Учениците от II СУ „Проф. Никола Маринов“, I ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Драгановец и ОУ „Христо Ботев“, село Лиляк демонстрираха изобразителни и приложни техники.
Паралелно, на сцената пред Драматичния театър музикални и танцови изпълнения представиха възпитаниците на I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“, III ОУ „П. Р. Славейков“, IV ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“, село Подгорица, ОУ „Георги Стойков Раковски“, село Голямо ново, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Дралфа.

Здравей лято в Търговище
Борислав Курдов

Децата от I ОУ „Христо Ботев“, I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ пък представиха театрални пиеси.
Концерт-хепънингът се организира в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в община Търговище. Целта е дейността на клубовете по интереси да бъде популяризирана, а децата да представят наученото през годината.

Здравей лято в Търговище
Борислав Курдов

Очаква се през есента да бъде проведена и втора представителна изява по Програмата, в която ще се включат участниците в клубовете по технологии и дигитална креативност.