Izbori
Izbori / netinfo
Търговище избори начало
93085
Търговище избори начало
  • Търговище избори начало
261 избирателни секции на територията на Търговищка област са отворили навреме и към момента изборния ден протича нормално. В това ни увери председателят на Районната избирателна комисия Гергана Цонева.

Две са разкритите подвижните избирателни секции – едната е в Търговище, а другата е в село Рътлина, община Омуртаг. Избирателна секция е разкрита и в областната болница в Търговище, където се очаква да гласуват 56 души.

В областта своя вот имат право да упражнят 122 289 души. Най-много от тях са в община Търговище – 57 333-ма.
247 жители на община Търговище ще имат възможност да гласуват за първи път днес. Те са навършили 18 години от президентските избори насам. Четирима от тях днес празнуват и своя рожден ден.

Във 37-ма градска секция в Търговище своят вот може да упражни и един столетник. Мъжът е роден през 1915 година и е навършил 101 години.

Заявления за гласуване по настоящ адрес в Търговище са подали 673 души, чийто постоянен адрес е извън общината. По данни на отдел ГРАО, от списъците са заличени 1470 души, като в тази група попадат граждани, подали заявления че ще гласуват в чужбина, в други населени места, по настоящ адрес, имащи правно ограничение и други.