Бойко Борисов
Бойко Борисов / dariknews.bg
Има по-рязък изказ, но пък за сметка на това е точен – така Бойко Борисов определи Валери Симеонов. Той бе попитан от журналисти за по-острите изказвания на съпредседателя на Обединени патриоти.

Отново скандали и грoзни обиди в парламента

Всички сме се родили с характер – всеки си има свои качества и достойнства, каза Борисов и посочи, че 350 хил. български граждани са гласували за формацията, като отбеляза, че на президентските избори 550 хиляди са дали гласа си за тези лидери.

И БСП поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Аз да се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали и ние го харесваме така, заяви Борисов и допълни:
За мене той е един честен човек, който се бори да си защити и хората в случая. Сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения.

Борисов коментира и съдебната реформа и посочи, че е нужна по-качествена работа от страна на прокуратура, следствие и полиция.
Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах на Лозан Панов, каза още Борисов.

Промените в конституцията са мимикрия, смята Лозан Панов

По всички теми в съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии, които със своята маломерност, дори не можаха да влязат в парламента, просто пречат и на съдиите да постигнат действително най-доброто, което може системата да направи, допълни той.

Лозан Панов на среща на четири очи с премиера Борисов

Нека да оставим самите съдии сега да се изберат, прокурорите да се изберат, да се избере Висш съдебен съвет от парламентарната квота – от възможно най-добрите професионалисти. Ние ще продължим да осигуряваме средства от съдебната система, която е една от най-добре платените, посочи Борисов.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари