Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Валери Симеонов: Няма да подам оставка
93628
Валери Симеонов: Няма да подам оставка
  • Валери Симеонов: Няма да подам оставка

Няма да подам своята оставка, обяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Той е категоричен, че ще съди вестник "Сега" за публикуване на невярна информация. По негови думи срещу него и новосформираното правителство се води негативна пропаганда от вестника, който манипулирал интервю с него.

"Воля" поиска Валери Симеонов да се оттегли от вицепремиерския пост

Няколко партийни лидери поискаха оставката на Симеонов след като вестникът публикува интервюто, в което вицепремиерът е цитиран с коментар за шегаджийски снимки в Бухенвалд. Валери Симеонов заяви, че ще подаде оставка, но само, ако бъде поискана от неговите съпартийци или от коалиционните партньори на Обединените патриоти. 

Борисов с първи коментар за оставката на Павел Тенев

Никога не съм произнасял думите, които са изнесе в това издание. Бил съм в Бухенвалд. Не мисля, че има човек, който да е бил там и да прави каквито и да било форми на шега. Това просто е изопачено. Ако поискат оставката ми, нищо няма да се случи. Ще се случи, ако моята оставка бъде поискана от моите партньори на първо място – г-н Каракачанов или г-н Сидеров, както и от коалиционния партньор на Обединени патриоти“, обясни Валери Симеонов. 

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав

Изказването му идва след скандал със заместникът на регионалния министър - Павел Тенев. Във Facebook беше публикувана негова снимка от 2008 г., на която той позира с изпъната ръка пред восъчни фигури на нацисти в парижкия музей "Гревен". Скандалният кадър стана причина Тенев сам да депозира своята оставка.