/ БГНЕС
Отново скандали и гризни обиди започна в парламента
93648
Отново скандали и гризни обиди започна в парламента
  • Отново скандали и гризни обиди започна в парламента
Със скандал и грозни обиди започна днешното заседание на парламента. Причината бяха политически декларации на ГЕРБ и БСП, с които двете сили си отправиха взаимни обвинения.

И БСП поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов
 
Декларация на левицата във времето за парламентарен контрол, в която се критикуваше неефективната работа на 44-то Народно събрание и беше поискана оставката на Валери Симеонов заради скандала от последните дни, стана повод за обвинения между БСП и ГЕРБ. В отговор на изявлението на Корнелия Нинова Антон Тодоров от партията на Бойко Борисов обвини социалистите в "зеещи висини в наглостта, безсрамието".
 

БГНЕС, архив


Скандалът се разпали след като в дебат влязоха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и колегата му от БСП Таско Ерменков. В ролята на умиротворител влезе лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който охлади страстите в пленарната зала.

БСП е партия със сгрешено име, тя е наследник на небългарската БКП, която се опита да направи България република на СССР, два пъти докара страната до национална катастрофа, реагира от името на ПГ на ГЕРБ Антон Тодоров.
 
И докато той четеше текста, групата на "БСП за България" напусна залата. След изявлението социалистите се върнаха, за да възразят срещу начина на водене на председателстващата заседанието Цвета Караянчева (ГЕРБ).
 
Таско Ерменков от БСП обвини Караянчева в двоен аршин, защото прекъсвала БСП, но допускала обвиненията на ГЕРБ.
 

БГНЕС, архив


В ролята на умиротворител влезе лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който охлади страстите в пленарната зала. "Да се успокоим. Нямаме нужда от инфаркти по време на петъчното заседание, някои от нас са вече на възраст. Няма нужда от превъзбуденост, с която днес започна заседанието. Върнахме се в дискусиите от 90-те години, аз ги помня. Помня тогава нападките, смятам, че това вече е излишно - 2017-а година сме", обърна се лидерът на "Атака" към колегите си в залата.
 

БГНЕС, архив


"Преживели сме периодите, в които се нападахме,плюехме, докато през това време някои хора ни ограбваха. Да прекратим това и да покажем, че сме зрели политици, които искаме нещо да върви напред", каза Сидеров от трибуната.