/ dariknews.bg
Баскетболистите на шуменския отбор „Фикосота“ ще се съберат за първи път след 20 години, като ще бъдат част от 16-тото издание на Престиж Мача на звездите, което ще се проведе в „Арена Шумен“ на 21 април. 

Това съобщиха на пресконференция организаторите на Мача на звездите Стефан Августинов, кметът на Шумен Любомир Христов и членът на Управителния съвет на БК "Шумен" Петър Минчев.

Това ще е и първата среща след две десетилетия на баскетболистите на "Фикосота", които спечелиха два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата на България през 1998 и 1999 година.

"Ние имахме един звезден отбор тогава и естествено и с местните баскетболисти. Това са баскетболисти легенди в историята на нашия град и България. Всички зрители ще имат възможност да видят на живо тези звезди след 20 години", каза Петър Минчев, член на УС на БК „Шумен“ .

"Тази година Шумен ще бъде лакмус за интереса към българския баскетбол напоследък. За първи път рискуваме да отидем в град, който няма активен отбор в Първа дивизия в Националната баскетболна лига, но ние знаем, че вашият отбор продължава да привлича интерес", каза  Стефан Августинов.

"Шуменци обичат баскетбола и това е нашата цел. Да запалим младото поколение – да спортуват и то баскетбол", заяви кметът Любомир Христов.

Шоуто започва от 16,30 часа с Мач на звездите - непрофесионалистите. В 18,45 ще започне церемония 100 години баскетбол“. В 19,00 часа ще бъде даден начален сигнал на Престиж Мача на звездите от НБЛ. Предвидени са и конкурсите „Тройки“, „Умения“, „Забивки“, както и игри с публиката.

Престиж Maч на звездите е организиран от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.