АБВ оповести кандидатите за кметове на Шумен, Нови пазар и Велики Преслав
АБВ оповести кандидатите за кметове на Шумен, Нови пазар и Велики Преслав / Дарик-Шумен

Пламен Петков ще бъде кандидатурата на АБВ за кметския пост в Шумен. Това обяви на пресконференция по-рано днес зам.-председателят на партията Румен Петков, който е на двудневнопосещение в Шуменско заедно с вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Ясни са и още две кандидатури за местните избори тази есен - Николай Николов ще е кандидатът на АБВ за градоначалник на Нови пазар, а Димо Бодуров ще се бори за кметския пост във Велики Преслав.

„Тези три кандидатури за нас са изключително важни, защото носят в себе си енергия и воля, носят и емоция, но преди всичко чест и достойнство", каза Румен Петков. Той заяви, че кандидатът за кмет на Нови пазар Николай Николов е бил широко подкрепен от обществеността, получил е и подкрепа от други политически сили. По думите на зам.-председателят на АБВ, кандидатът за градоначалник на Велики Преслав Димо Бодуров, който бе кмет в периода 2007-2011 г. е изключително компетентен в работата с евроинструментите.

АБВ оповести кандидатите за кметове на Шумен Нови пазар и Велики Преслав
netinfo

„Петков е човек, който в детайли познава организацията и работата на общинския съвет и администрацията. Ценното в кандидатурата му е, че е показал по много категоричен начин ,че е човек на диалога и може да направи компромис в името на Шумен и гражданите, но човек който не може да направи компромис с тези интереси и собственото си достойнство", подчерта Румен Петков. Той заяви, че целия процес по издигането на кандидатури и листи за местни парламентаристи ще приключи окончателно през септември.

Пламен Петков, който е и областен лидер на АБВ за Шумен заяви, че амбицията му да участва на местните избори не е лична, а колективна. „Няма добро управление, ако нямаш колектив, ако нямаш заместник-кметове, ако нямаш общински съветници, ако нямаш кметове на общини", допълни той. По думите му, АБВ ще се опита да работи професионално, подкрепяйки професионалните решения без да ги изкривява от политически цели.

АБВ оповести кандидатите за кметове на Шумен Нови пазар и Велики Преслав
netinfo

Той не оповести с какъв екип би работил, ако спечели местната надпревара, но заяви, че АБВ-Шумен вече има визия. „За мен на първо място е добрата работа по програми, няма значение кой е кмет, ние сме от общините, които нямаме туризъм, нямаме структуроопределящи големи предприятия и другата надежда е работата по европроекти и програми - това е шанса на Шумен", подчерта още Пламен Петков.

Румен Петков коментира и решението на БСП да излезе със самостоятелна кандидатура в Шумен, изразявайки разочарование от това. „Ръководството на БСП зае позиция, която бих определил много деликатно несъстоятелна", подчерта зам.- председателят на АБВ. По думите му, ръководството на БСП върви в посока да обрече кандидатите за кметове на БСП на изборна самота.

„След като председателят на БСП г-н Михов, преди 10 дни обявява, че БСП тръгва със самостоятелен кандидат за трети мандат. Аз не мисля, че сериозна и уважаваща себе си политическа сила ще си насини пръста от чукане на вратата. След като БСП имат това самочувствие, не крия с Краси Костов сме приятели от 10 години, но едното не ангажира другото, но този тип поведение ще навреди на БСП", каза още Румен Петков. По думите му, АБВ ще има ключова роля на предстоящите местни избори.