7 шофьори са заловени да карат пияни на Трифон Зарезан
7 шофьори са заловени да карат пияни на Трифон Зарезан / netinfo
55-годишен пиян шуменец се блъсна в крайпътно съоръжение-съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал коло 19:45 часа вчера на главен път Варна - Русе, в близост до фирма „Алкомет”. Мъжът е управлявал лек автомобил „Ситроен”, който е излязъл в дясно от пътното платно. Пристигналите на място полицаи установили, че 55-годишният шофьор, с инициали П.П., е употребил алкохол. Дрегерът отчел 2,12 промила алкохол в кръвта му.

В ранните часове на днешния ден шуменските полицаи са заловили още двама пияни водачи. Около 01:00 часа на ул. “Васил Априлов”в Шумен е спрян за проверка лек автомобил “ВАЗ”, управляван от 33-годишния Р.А. С техническо средство е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,25 промила.

Друг пиян шофьор е засечен на ул. “Александър Стамболийски” в град Велики Преслав. За проверка е бил спрян лек автомобил “Пежо”, шофиран от 26-годишния Х.Д. от град Велики Преслав е управлявал лек автомобил "Пежо". С техническо средство е установено, че мъжъг е шофирал след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,35 промила.

През изминалото денонощие за нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 47 акта, от които 7 за управление на МПС след употреба на алкохол-съобщиха от полицията.