Община Търговище
Община Търговище / Община Търговище
630 са новозасадените от Община Търговище дървета от началото на 2018 г. до момента. 316 фиданки са засети като част от дейностите по озеленяване при обновяването на обектите по Оперативна програма „Региони в растеж“ през 2018 г. Най-много са дърветата, засети при благоустрояването на квартал  „Запад“ 2 – 200 броя. Сред тях са 126 широколистни и 74 иглолистни вида.

116 броя широколистни и иглолистни пък са засети на улиците „Трети март“, „Гладстон“, „Велико Търново“ и бул. „Сюрен“, които също бяха обновени по „Региони в растеж“.

160 са новите фиданки, които Общинското предприятие „Флора“ e засадило от началото на тази година в Търговище. Сред тях са 50 върби около езерото в парка „Борово око“, както и борови дървета по стръмните скатове около водната площ. Сред новите видове, които могат да се видят на централната алея в парка пък са клен, гинкобилоба, пауловния, липа. Всички засадени дървета са съобразени със стандартите за градска среда.

През предходната 2018 година Общинското предприятие е засадило 130 дървета на територията на града.

Годишно в цветните алеи в централната градска част и парковите пространства пък се засаждат над 60 000 стръка сезонни цветя. Зацветяването се осъществява два пъти в годината - всяка пролет и есен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.