/ ОИЦ Търговище
От началото на настоящия програмен период в Търговищка област по програмите, съфинансирани от Европейските структурни инвестиционни фондове (ЕСИФ) са сключени договори за изпълнение на 44 проекта на обща стойност 46 538 176,79 лева. Това съобщи екипът на Областния информационен център (ОИЦ) в Търговище.

Първенци по усвояване на евросредства са общинските администрации в Търговище, Попово, Антоново, Омуртаг и Опака, които имат общо 25 сключени договора по оперативните програми. Следва бизнесът в област Търговище с 18 проекта и 1 училище.

Равносметката на центъра за изминалата година сочи, че експертите са провели 13 информационни събития в петте общини на региона. Дадени са навременни и компетентни отговори на въпросите на 268 граждани и потенциални бенефициенти при търсене на подходящо финансиране за реализация на тяхната идея.

През 2018 г. Областният информационен център предвижда да проведе нови 15 информационни срещи. „Подготвя се и традиционната мащабна инициатива на центъра „Дни на Европа“, която ще се проведе в дните 6-9 май 2018 г.”, каза управителят на ОИЦ – Търговище Милчо Тонев.