26 000 лв. ще плати турски фен заради концерта на Мадона
26 000 лв. ще плати турски фен заради концерта на Мадона / снимкa: БГНЕС

Над 26 хиляди лева ще плати турски гражданин за посещението си на концерта на Мадона у нас заради натрупани данъчни задължения. Неизрядният фен бил изненадан на граничния пункт с новината, че дължи данъци в България и не може да напусне страната, съобщиха от приходната агенция. Оказало се, че по искане на публичен изпълнител на НАП-Търговище още миналата година му е наложена административна мярка „забрана за напускане на страната". 

Преди година-две турският гражданин развивал бизнес у нас в района на Търговище. Натрупал данъчни задължения и побързал да се завърне в родината си, а сумите останали неиздължени. Всички  опити да бъде открит за доброволно изпълнение останали неуспешни, затова публичен изпълнител на НАП-Търговище поискал налагането на административната мярка. 

За още два подобни случая от началото на годината си спомнят от приходната агенция в Търговище. Тогава длъжниците влизали в страната за посещения по казината в столицата. Внесените по-рано по такъв повод в хазната суми са за около 46 000 лв.