24-годишен измами момиче, одруса я с пари заради мним нападател

Той разигравал жертвата с фалшив Facebook профил

/ БГНЕС, архив
Той разигравал жертвата с фалшив Facebook профил
24-годишен мъж от Шумен бил задържан след получен сигнал в областната дирекция в Шумен, че е съпричастен към извършена измама, съобщиха от полицията.

В хода на проверката било установено, че в продължение на няколко месеца мъжът заблуждавал 20-годишно момиче също от града. За целта той направил неистински профил в социална мрежа. Чрез съобщения започнал да й отправя заплахи, че ако не започне да работи за него, ще й се случат лоши неща.

24-годишният шуменец, който иначе бил приятел на момичето, я „успокоил“. Предложил да наемат охрана, която да се грижи денонощно за сигурността й, тъй като знаел, че тези хора, които я заплашват, няма да се спрат пред нищо.  Казал, че ще се грижи за нея и ще й помага, докато може. В един момент обаче заявил, че повече няма възможност да плаща за охраната й, както и че е редно тя да даде някакви пари.

За няколко месеца успял да измъкне от нея близо 3000 лева. Проведени са разпити. Изяснено било, че в този период 24-годишният мъж от Шумен успял да изтегли онлайн кредити на името на свой приятел в размер на 1800 лева.

Мъжът не е криминално проявен. Случаят ще бъде докладван на прокурор в РП- Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.