/ Dariknews.bg
1 700 студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се дипломират тази година. Промоцията на абсолвентите се проведе в зала „Арена Шумен“.

Дарик
netinfo


За първи път в него ще участват заедно завършилите висшето си образование в образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър и от петте факултета на университета.

Дарик
Dariknews.bg

Сред завършващите е и Лаура Хотзиду. Тя е магистър Немска филология. Избрала специалността, тъй като е родена в Германия, владее добре езика, и иска да се развива като преводач. А днес вече успешно се е реализирала.

дарик
dariknews.bg


Нейната колежка Севда Шерифова също получи дипломата си за магистър Немска филология. Тя е завършила езиковата гимназия, а вече преподава в нея. Въпреки трудната професия - тя я обича.

Трудно е, но си заслужава, когато видиш, че децата се стараят и има резултати след това, казва Севда.

Дарик
Dariknews.bg


Студентите бяха приветствани от ректора на висшето училище проф. д.и.н. Георги Колев и положиха клетвата на абсолвента на Шуменския университет.

Дарик
Dariknews.bg


Днес вие ще получите вашите дипломи. Това е радост, но е и задължение, защото вие трябва да докажете, че сте възпитаници на Шуменския университет, както и трябва да докажете вашите познания, умения и професионални компетентности, заяви проф. Колев.

дарик
dariknews.bg


От името на випуска към преподавателите и академическия състав слово произнесе Берна Христова, която завърши ОКС бакалавър в специалност Медицинска химия и е единственият пълен отличник от целия курс на обучение и държавните изпити от випуск 2018.

берна
netinfo

През годините на нашето обучение вие се превърнахте в наши духовни наставници и дори приятели. Освен, че преподавахте, вие ни подкрепяхте в трудни моменти и ни окуражавахте да продължаваме напред. Благодарение на вас сме днес по-самоуверени, знаещи и можещи, каза тя.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари