151 незаконни гаража в два квартала на Търговище трябва бързо да се премахнат
151 незаконни гаража в два квартала на Търговище трябва бързо да се премахнат / netinfo
Стартираме с проект за кв. 191 и 192 по ОП “Регионално развитие”, припомни зам.-кметът Стоян Станчев пред журналисти в Търговище. Стойността му е 4 млн. и половина лв. Става въпрос за пространството между улиците „Паисий”, „Трапезица”, „Кюстенджа” и „Боровец”. Предвижда се цялостно благоустрояване на всички междублокови пространства – алеи, кътове за почивки, детски площадки.

В тази връзка ръководството на Община Търговище ще проведе среща на място с жителите на тези квартали за представяне на проекта и настояване за бързо премахване на незаконните гаражи в района. Наличието на нерегламентирани постройки ще направи реализирането на проекта невъзможно, подчерта Станчев.

Според него в кв. 191 има 74 законни гаражи и 81 без право на строеж. На хората ще бъдат предоставени 83 свободни места, където ще могат да поставят законно гаражите си. В кв. 192 незаконните гаражи са 70, има налични 69 свободни места. Проблемът изглежда решим при наличието на отговорно отношение, смятат от местната администрация. В противен случай усилията ще бъдат насочени към облагородяването на друг от търговищките квартали.