15-годишен наръга двама, продали му аспирин вместо екстази, той пък им платил с фалшиви пари
15-годишен наръга двама, продали му аспирин вместо екстази, той пък им платил с фалшиви пари / ОД на МВР-Шумен
15-годишен наръга двама, продали му аспирин вместо екстази, той пък им платил с фалшиви пари
49707
15-годишен наръга двама, продали му аспирин вместо екстази, той пък им платил с фалшиви пари
  • 15-годишен наръга двама, продали му аспирин вместо екстази, той пък им платил с фалшиви пари

15-годишно момче наръгало двама младежи на 18 и 21 години от Велики Преслав, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Случката станала снощи, когато тримата се срещнали на пътя Шумен-Велики Преслав, защото имали да уреждат парични взаимоотношения. Непълнолетното момче обаче извадило нож и ги наръгало в областта на шията и лицето. Преди злополучната среща двете по-големи момчета продали на непълнолетния шепа аспирин, вместо хапчета екстази, както и газов пистолет, той пък им платил с фалшиви петдесетолевки.

Случаят започнал да се разплита, след като двамата наръгани младежи, единият в областта на шията другият в лицето, потърсили медицинска помощ в спешното отделение. Пред полицаите двамата дали противоречиви обяснения. Излъгали, че пътували до Шумен, навръщане автомобила им „Опел", закъсал, а при тях дошли непознати, които ги заговорили и им поискали 5 лева за вино. След това ги нападнали, защото младежите не поискали да ги закарат до с. Миланово. Тръгвайки да търсят въпросният аварирал автомобил, полицаите засичат колата, шофирана от друг човек, а зад нея карал втори автомобил, управляван от бащата на единият от младежите. Полицаите последвали автомобила, окрили го паркиран на друга улица и забелязали, че на предната седалка има фалшива банкнота от 50 лева.

При разследване на случката става ясно, че 15-годишното момче купило фалшиво екстази от младежите, а им платило с фалшиви пари, които сам си изработил на цветния принтер у дома. Освен това младежът ходил на училище с газов пистолет.

15годишен наръга двама продали му аспирин вместо екстази той пък им платил с фалшиви пари
netinfo

„При отиване на полицаите в училището, където непълнолетното момче учи за да го задържат, той е получил информация, че на входа има полицаи и предал пистолета на свой съученик", съобщи директорът на ОД на МВР-Шумен комисар Любомир Христов.  При задържането му и при обиска в дома му е намерен и още един газов пистолет. Иззет е компютъра му, в който имало  изработена заготовка на фалшива петдесетолевка, както и на два лева, които вече са излезли от обръщение.

15годишен наръга двама продали му аспирин вместо екстази той пък им платил с фалшиви пари
netinfo

При сделката за наркотиците 15-годишното момче платило на продавачите общо 750 лв. за фалшивите хапчета. За сега няма данни момчето да е използвало фалшивите банкноти и в други случаи, заяви комисар Христов. От общата сума 750 лв. са намерени само 50 лева. Двамата младежи на 18 и 21 години казали пред полицаите, че са върнали фалшивите пари на непълнолетния младеж.

Към този момент тримата младежи са освободени. Материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата.